Suomen Biokierto ja Biokaasu ry

Yhdistys

Suomen Biokierto ja Biokaasu ry, SBB, on ravinteiden kierrätyksestä ja biokaasun edistämisestä kiinnostuneiden yritysten ja yhteisöjen vuonna 2019 perustama valtakunnallinen yhdistys. Alan yritysten valmistamia tuotteita ovat biokaasu liikennekäyttöön ja energiantuotantoon, orgaaniset lannoitevalmisteet, kasvualustat sekä kierrätyskemikaalit.

Yhdistys osallistuu alan kansainväliseen toimintaan verkottumalla alan kotimaisten ja ulkomaisten järjestöjen kanssa. SBB on jäsen seuraavissa eurooppalaisissa yhdistyksissä: European Biogas Association (EBA), The Natural & Bio Gas Vehicle Association (NGVA) sekä European Compost Network (ECN).

Suomen Biokierto ja Biokaasu ry:n ruotsinkielinen nimi on Biokretslopp och Biogas Finland r.f. ja englanninkielinen nimi on Finnish Biocycle and Biogas Association. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki, osoitteena Eteläranta 10.

         Suomen Biokierto ja Biokaasu ry:n esite

 

Yhdistyksen historia

Suomen Biokierto ja Biokaasu ry on perustettu tammikuussa 2019. Yhdistyksen perustamisen taustalla ovat Biolaitosyhdistys ry (perustettu vuonna 2005) sekä Suomen Biokaasuyhdistys ry (perustettu vuonna 1991), joiden toiminta päättyy vuoden 2019 aikana. Yhdistymisen myötä saadaan saman katon alle ravinteiden kierrosta ja biokaasusta kiinnostuneet tahot, millä voidaan varmistaa aiempaa tehokkaampi ja proaktiivisempi toimialan kehittäminen.

Kuva: Adobe Stock
Kuva: Adobe Stock
Scroll to Top