Ympäristöministeriön RAKI-avustuksia haettavissa 30.6.2024 asti

Ympäristöministeriön ravinteiden kierrätyksen avustuksia vielä haettavissa 30.6.2024 asti! Rahoitettavien hankkeiden tulee valmistua vuoden 2025 loppuun mennessä.

Nyt on aika viedä oma visio suunnittelupöydältä toteutukseen. Hankeavustuksia on myönnettävissä enintään noin 10 miljoonaa euroa. Ympäristöministeriö tarjoaa matalalla kynnyksellä neuvontaa ja opastusta hakua suunnitteleville tahoille.

Avustushausta voidaan tukea ravinteiden kierrätystä edistäviä investointeja sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeita.
▪️ Hankehausta rahoitetaan muun muassa kierrätyslannoitteiden ja biokaasun tuotantoon liittyviä hankkeita sekä ravinteiden talteenoton hankkeita, jotta arvokkaita ravinteita on mahdollista hyödyntää esimerkiksi lannoitteina.
▪️ Avustusta on mahdollista hakea myös hankkeisiin, jotka edistävät vesien ja meren biomassojen poistoa sekä jatkohyödyntämistä ravinnekuormituksen vähentämiseksi. Tässä teemassa etusijalla ovat Saaristomeren alueen hankkeet.
▪️ Yhdyskuntien jätevedenkäsittelyn uusiutuvan energian tuotannon ja energiatehokkuuden hankkeita tuetaan ravinteiden kierrätyksen ohella.

Ohjeet hakemiseen ympäristöministeriön verkkosivuilla: https://ym.fi/avustukset-ja-tuet-vesien-ja-meren-tilan-parantamiseksi
Tiedote: https://ym.fi/-/ravinteiden-kierratyksen-avustuksia-haettavissa-kesakuun-loppuun-asti-

Lisätietoja: Petri Nissinen, erityisasiantuntija, petri.nissinen@gov.fi, p. 0295 250 419

Scroll to Top