Valtakunnallinen Rakasta joka murua -kampanja levittää tietoutta biojätteen lajittelusta ja ruokahävikin vähentämisestä

Biojätteen lajittelussa on paljon parannettavaa. Biojätteestä päätyy sekajätteeksi peräti 60 prosenttia. Sitä on sekajätteestä noin kolmasosa – myös kiinteistöissä, joissa erilliskeräys on järjestetty. Kotitalouksissa ei tunneta biojätteen lajittelun hyötyjä ja jätteen jatkokäyttöä. Jätteen syntymistä ei tunnisteta eikä omia lajittelurutiineja osata muuttaa. Suomen Biokierto ja biokaasu ry on mukana yhteisessä viestintäkampanjassa.

21.10.2020 käynnistyi Rakasta joka murua -kampanja, joka kannustaa suomalaisia vähentämään ruokahävikkiä ja lajittelemaan biojätettä kotona, työpaikalla ja lomalla. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii kampanjan suojelijana. Kampanjassa tullaan tuomaan esille keinoja biojätteen lajittelemiseksi ja ruokahävikin vähentämiseksi. Vuoden 2021 loppuun asti tullaan eri viestintäkanavissa ja medioissa tullaan tuomaan esille tietoisuutta biojätteen lajittelun ja ruokahävikin synnyn tarpeellisuudesta ja keinoista.

Yhteiskampanjaa koordinoi ympäristöministeriö ja yhteistyökumppaneita ovat Suomen Kiertovoima ry,  Suomen ympäristökeskus, Kuluttajaliitto, Suomen biokierto ja biokaasu ry, Päivittäistavarakauppa ry, Elintarviketeollisuusliitto ry sekä Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry.

Suomen Biokierto ja biokaasu ry tulee toteuttamaan oman osakampanjansa helmikuussa 2021.

Lisätietoa kampanjasta:

Ympäristöministeriön uutinen 21.10.2020

 

Scroll to Top