Uuden jäsenyrityksen esittely: RECOMILL Oy tarjoaa moderneja ja kestäviä ympäristö- ja energiaratkaisuja

HTC-ratkaisun (HTC – Hydrothermal Carbonization ) avulla biohiiltä voidaan hyödyntää lannoitekäytössä, maanparannusaineena ja myös aktivoida aktiivihiileksi. Aktiivihiiltä on mahdollista hyödyntää myös muihin teollisiin käyttötarkoituksiin esimerkiksi akkuteollisuudessa. Laitoksella voidaan nopeuttaa fossiilisten aineiden prosessointia biomassasta ja saada hyödynnettyä ravinteita mahdollisimman tehokkaasti.

RECOMILL Oy on Prohoc-konserniin kuuluva moderneja ja kestäviä ympäristö- ja energiaratkaisuja tarjoava yritys. RECOMILLin toiminnan ohjaava periaate on mahdollistaa helposti toimitettavia ratkaisuja, jotka auttavat suojelemaan ympäristöämme muuttamalla jätteet arvokkaiksi hyödykkeiksi.

RECOMILLilla on termiseen märkähiiltoon (HTC – Hydrothermal Carbonization) perustuva testilaitos Mustasaaressa. Laitoksen avulla voidaan tarkastella asiakkaan jätejakeiden soveltuvuutta HTC-ratkaisuihin ennen täyden mittakaavan HTC-laitoksen toteuttamista.

HTC-teknologiaa ei ole hyödynnetty Suomessa aiemmin vastaavalla tavalla. Tavallisesti biokaasumädätteen kuiva-ainepitoisuus on linkouksen jälkeen 25 %, mutta märkähiiltoprosessi muuttaa biomassan koostumusta kuiva-aineen osuuden voidessa nousta jopa 70 % asti.

RECOMILL tuottama laitos on saatavilla asiakkaalle ”avaimet käteen” -mallisena ratkaisuna. HTC-teknologian avulla voidaan luoda hyvinvointia paikalliselle tasolle, suojella ympäristöä ja säästää luonnonvaroja.

“Hienoa päästä jäseneksi ja keskustelemaan muiden alan osaajien kanssa ajankohtaisista asioista biokaasun ja ravinnekierron osalta. Kutsumme mielellämme HTC-ratkaisustamme kiinnostuneita tahoja vierailemaan testilaitoksellamme ja keskustelemaan moderneista ja kestävistä ympäristö- ja energiaratkaisuista,” sanoo RECOMILL Oy:n liiketoiminnan kehitysjohtaja Jan Hägg.

Lisätiedot:

Jan Hägg, Director of Business Development
jan.hagg@recomill.com, tel. +358 45 3507 465,
https://recomill.com/

Scroll to Top