Nelli Pitkänen SBB:n ravinnekierrätyksen asiantuntijaksi

Nelli Pitkänen aloitti joulukuussa Suomen Biokierto ja Biokaasu ry:llä ravinnekierrätyksen asiantuntijana. Maaperä- ja ympäristötieteitä opiskellut ja pian Maatalous- ja metsätieteiden maisteriksi (MMM) valmistuvan Nellin työtehtäviin kuuluvat ravinteiden kierrätykseen liittyvien politiikkatoimien arviointi ja seuranta sekä näihin liittyvät teemat. Ravinnekierrätyksen asiantuntijana Nelli tekee tiivistä yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa.  

”Tällä hetkellä viimeistelen viimeisiä kurssejani maataloustieteiden opinnoistani ja oli onni, että tämä työpaikka tuli minulle vastaan. Maaperätieteen opinnot ovat mahdollistaneet kirjaimellisesti juuritasolla ravinteiden kierron ymmärtämisen ja sen tärkeyden erityisesti maataloudessa. Mielenkiintoiset työtehtävät, jotka linkittyivät vahvasti opintoihini, saivatkin minut astumaan mukaan osaksi SBB:n osaavaa ja dynaamista huipputiimiä.” 

 

Helsingistä kotoisin oleva, mutta opintojen kautta Orimattilaan emolehmätilalle päätynyt Nelli näkee ravinnekierrätyksen asiantuntijatehtävän ajankohtaisena alana, jonka osaamiselle löytyy varmasti tarvetta. 

”Odotan innolla, että pääsen näköalapaikalta seuraamaan, edistämään ja ennen kaikkea oppimaan, miten Suomessa edistetään kiertotaloutta ja ravinteiden kierrätystä. Tässä työssä koen tärkeäksi kokonaiskuvan hahmottamisen, missä etuna on varmasti läheiset kontaktit eri maatalousyrittäjiin ja kiinnostus päätöksentekoa kohtaan. Vaikka kaikki tässä työssä on edelleen vielä kovin uutta minulle, olen todella innoissani mahdollisuudesta kehittää itsestäni ravinnekierrätyksen asiantuntijan.” 

 

Nellin yhteystiedot löytyvät täältä. 

Lisätietoja
Nelli Pitkänen, +358 400 976 053
Anna Virolainen-Hynna, +358 400 987 805

Scroll to Top