Kutsu: Biotalouspäivät 17.-18.11.2021

Miten saavutetaan 4 TWh:n biokaasun tuotanto? Mikä on Ravinnekiertovisio? Mihin suuntaan lainsäädäntö on kehittymässä? Mitä uusia biokiertoratkaisuja on keksitty? Mitä uusia mahdollisuuksia jakeluvelvoite ja biokaasun alkuperätakuujärjestelmä tuo toimijoille? Näihin kysymyksiin antaa vastaukset kovatasoinen puhujajoukko. Tule kuulemaan ajankohtaiset asiat sekä keskustelemaan muiden asiantuntijoiden kanssa Tampere-talolle 17.-18.11.2021. Osallistuminen seminaariin on mahdollista myös verkon kautta.  

Katso ohjelma ja ilmoittaudu nyt! 

Ensimmäisenä seminaaripäivänä keskitytään biokiertoon laajasti ja päivä huipentuu yhteisiin illallisiin. Toinen päivä on varattu biokaasuasioille, ja iltapäivällä on mahdollista päästä tutustumaan Nokian Eko3-alueelle.

Biotalouspäivät on tarkoitettu ravinnekierrosta ja biokaasusta kiinnostuneille asiantuntijoille. Seminaari tarjoaa hyvän mahdollisuuden päivittää tietoa aihealueeseen liittyen sekä verkostoitua alan toimijoiden kanssa.

Miten politiikka ja lainsäädäntö vauhdittavat biokiertoalan kasvua?

Seminaarin ensimmäisen asiantuntijapuheenvuoron pitää Ilmastopaneelin jäsen, professori Kristiina Regina Luonnonvarakeskuksesta. EU-tason politiikkakiemuroista kertoo Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen, jolla on keskeinen rooli myös EU:n 55-ilmastopaketin neuvotteluissa. Ajankohtaista tietoa rahoitusasioista antavat toimitusjohtaja Jukka Honkaniemi sekä ylitarkastaja Veli-Pekka Reskola.

Ravinnekierrätyksen edistämistoimet ja esimerkit

Lounaan jälkeen otetaan katsaus keinoihin ravinnekierron edistämiseksi SBB:n ravinnekiertoasiantuntija Iiris Ryskeen sekä Ympäristöministeriön Riikka Malilan puheenvuorojen kautta.

Iltapäivällä kuullaan alan toimijoiden kuulumisia, kun lavalle astuvat muun muassa Doranova Oy sekä Demeca Oy. Päivä huipentuu vuoden 2021 Bionääri-tittelin saajan nimen julkaisemiseen!

Miten saavutetaan 4 TWh:n biokaasun tuotanto?

Uudet kaupankäyntimenetelmät ja järkevä lainsäädäntö ovat tärkeässä roolissa biokaasun tarjonnan ja kysynnän lisäämiseksi. Mitä suomalainen biokaasusektori voi oppia Latviasta? Näihin kysymyksiin vastaavat GasGrid Finlandin Heli Haape, Europan Biokaasuyhdistyksen Susanna Pflüger sekä Latvian Biokaasuyhdistyksen Kristine Vegere. ST1 ja Gasum kertovat, missä mennään uusien biokaasulaitosinvestointien kanssa. Liikenneneuvos Saara Jääskeläinen kertoo, miten biokaasun kysyntää lisätään liikenteessä seuraavina vuosina.

Tutustutaan upeaan Eko3-alueeseen

Toisen seminaaripäivän iltapäivällä on mahdollista päästä tutustumaan Nokian Eko3-alueelle, jossa sijaitsevat muun muassa Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n uusi biokaasulaitos ja Ecolan Oy:n lannoitetehdas. Matka Nokialle ja takaisin taittuu yhteisellä onnikkakyydillä.

 

******

Vastuullinen tapahtuma

Noudatamme tapahtuman järjestelyissä ajan tasalla olevia viranomaisohjeistuksia. Tampere-talo tapahtumakumppanina varmistaa järjestelyiden toimivuuden ja ajantasaisuuden. Biotalouspäivät järjestetään hybridi-tapahtumana, jolloin tarjolla on useita eri osallistumismahdollisuuksia. Jos fyysisen tapahtuman järjestäminen Tampere-talossa ei ole mahdollista, niin tilaisuus järjestetään kokonaisuudessaan online-tilaisuutena ja osallistuja voi vaihtaa Tampere-talon osallistumisen online-osallistumiseksi joustavasti.

Lisätietoa

Lisätietoa tapahtumasta saa Suomen Biokierto ja Biokaasu ry:n toiminnanjohtaja Anna Virolainen-Hynnä anna.virolainen-hynna@biokierto.fi, puh. 0400 – 987 805.

 

Scroll to Top