Kiertoravinne Oy tuottaa kotimaisia vastuullisia ravinneratkaisuja

Kiertoravinne Oy on kiertotalousyhtiö, joka toimittaa teollisuuden ja maatalouden sivuvirtoina syntyviä ravinnetuotteita maa- ja metsätalouden sekä teollisuuden käyttöön. Kiertoravinne on erikoistunut biokaasulaitosten sivuvirtojen hallintaan. Kiertoravinteen keskeisenä ajatuksena on neitseellisten luonnonvarojen korvaaminen laadukkailla kierrätetyillä ravinteilla.

Tuotevalikoimaan kuuluu biokaasulaitosten sivuvirtoina syntyviä lannoitteita ja ravinnetuotteita, erilaisia teollisuuden sivuvirtoina syntyviä maanparannusaineita sekä maatalouden sivuvirroista jalostettuja rakeistettuja Arvo-luomulannoitteita.

Palvelut biokaasulaitoksille

Kiertoravinne tarjoaa biokaasulaitoksille ravinnetuotteiden kokonaishallintaa. Palvelu ja hinnoittelu on läpinäkyvä, joten kynnys sen käyttöönottoon on matala. Palvelu mahdollistaa biokaasun tuottajan keskittymisen ydinliiketoimintaan ja Kiertoravinne huolehtii ja jalostaa sivuvirrat parasta kanavaa pitkin markkinaan – käyttökohteeseen, jossa saavutetaan suurin lisäarvo tuotteesta. Palvelua on mahdollista räätälöidä asiakkaan tarpeen mukaan.

Vastuulliset ravinneratkaisut

Kiertoravinne Oy:n tuotteet ovat kiertotalouteen pohjautuvia ravinneratkaisuja ja kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa kotimaisista sivuvirroista. Kotimaiset ravinnetuotteet lisäävät osaltaan huoltovarmuutta ja ovat vastuullinen valinta ravinteiden kierrätyksen ja ilmastovaikutuksen näkökulmasta.

Kierrätysravinteita käyttämällä on mahdollista säästää neitseellisiä luonnonvaroja ja saavuttaa selvä päästövähennys, koska kierrätysravinteiden tuotannon päästöt ovat merkittävästi pienemmät kuin vastaavan ravinnemäärän sisältävän mineraalilannoitteen päästöt.

Maataloudessa kierrätyslannoitteet tarjoavat vakautta lannoitetarpeiden täyttämiseen ja kilpailukykyisen sekä ympäristöystävällisen vaihtoehdon perinteisille lannoitteille. Kun teollisuuden sekä maatalouden ravinnerikkaita sivutuotteita hyödynnetään viljelyssä, saadaan ravinteet kiertoon tehokkaasti ja ekologisesti.

Lisätietoja:

Jenni Ylikahri, Liiketoimintajohtaja, 0400 350 007, jenni.ylikahri@kiertoravinne.fi

Kiertoravinne Oy toimittaa biokaasulaitosten ja muun teollisuuden sivuvirtoina syntyviä ravinnetuotteita maatalouden sekä teollisuuden käyttöön.

Olemme osa suomalaista kiertotalouden edelläkävijäyritystä Biolan Groupia. Toimintamme kattaa koko Suomen ja kierrätämme joka päivä tuhat tonnia ravinteita!

Scroll to Top