Orgaaniset lannoitevalmisteet metsäkäytössä? Uhka vai mahdollisuus?

Vaikka orgaaniset lannoitevalmisteet eivät nykylainsäädännön puitteissa ole metsälannoituskäyttöön sallittuja, voi erilaisissa yhdyskuntien, teollisuuden sekä maatalouden sivuvirroissa piillä potentiaalia myös metsäsektorille. Orgaaniset kierrätyslannoitevalmisteet ovat saaneet globaalin energia- ja ravinnekriisin myötä yhä enemmän huomiota. Sivuvirtoja jatkojalostamalla pystytään myös tuottamaan maatalouteen laadukkaita ja hyväksyttäviä tuotteita. Miksi näitä lannoitevalmisteita ei voisi käyttää myös metsäsektorilla?

 

Samaan aikaan keskustelu metsiemme hiilitaseesta käy kiivaana. Miten orgaaniset kierrätyslannoitevalmisteet vaikuttaisivat tähän?

 

Lukessa on käynnissä selvitystyö, jossa kootaan yhteen olemassa oleva tietämys sekä tietotarpeet koskien orgaanisten kierrätyslannoitevalmisteiden mahdollista metsälannoituskäyttöä sekä kartoitetaan, millaisia muutostarpeita alan lainsäädännölle on. Tietoa kootaan mm. lannoitevalmisteiden tuotantotavoista, tuotannon ja käytön kustannuksista, riskeistä sekä ympäristövaikutuksista.

 

Haluamme kuulla alan toimijoiden näkemyksiä aiheesta, ja kutsumme teidät keskustelemaan asiasta yhdessä Luken asiantuntijoiden kanssa.

 

 

Ilmoittaudu tapahtumaan 6.10. mennessä TÄSTÄ LINKISTÄ   Tätä kutsua voi jakaa eteenpäin.   

 

 

 

Ohjelma

 

09:30             Kahvi ja vapaata keskustelua

10:00             Orgaaniset lannoitevalmisteet metsäkäytössä -tilaisuus

                                Alustukset sekä työpaja

12:00             Lounas lounasravintola Wendlassa

13:00             Biopajan avoimet ovet Jokioisilla

 

 

Tervetuloa

 

Lisätietoja

Tutkija Satu Ervasti, Luke
puh. 029 532 6075
satu.ervasti@luke.fi

 

 

 

Muistathan myös samana päivänä iltapäivällä järjestettävän Biopajan avoimet ovat Jokioisten kampuksella (linkki Biopajan avoimien ovien kutsuun ja ilmoittautumiseen). Mukaan mahtuu noin 50 osallistujaa.

 

Tapahtuma-aika

13.10.2022

10:00-12:00

Tapahtumapaikka

 Luonnonvarakeskus, Alimentum, kokoustila Festivo, Myllytie 1, Jokioinen

Scroll to Top