Hiilidioksidin talteenoton mahdollisuudet

Miten kunnianhimoisia hiilidioksidin talteenoton tavoitteita aiotaan hallituksen toimesta edistää? Millaista regulaatiota toimintaan liittyy? Millaisia suunnitelmia toimijoilla on teknologioiden suhteen? Tule kuulemaan vastaukset näihin kysymyksiin helmikuussa Oodissa. Hallituksen näkökulmaa ja suunnitelmia tilaisuudessa valottaa ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen.

Hallituksen ohjelmassa hiilidioksidin talteenotto, käyttö ja varastointi nostettiin yhdeksi kansallisen ilmastopolitiikan keihäänkärjeksi, jolla on useita liittymäpintoja nousevaan vetytalouteen. Tilaisuudessa pyritään selventämään kansallista tahtotilaa eri ratkaisujen edistämiselle sekä selventämään teknologioihin liittyviä mahdollisuuksia ja haasteita. Ministerin lisäksi tapahtumassa kuullaan puheenvuoroja toimijoiden suunnitelmista, regulaatiosta sekä markkinanäkymistä.  

Tilaisuudessa ministerin lisäksi puhuvat Helsingin Yliopiston ympäristöoikeuden professori Kai Kokko sekä juristi ja väitöskirjatutkija Emilie Yliheljo, Keravan Energian teknologiajohtaja Sami KotimäkiWegan operatiivinen johtaja Toni Hemminki sekä UPM:n saha- ja metsäjohtaja Antti KoulumiesTilaisuuden moderoivat Bioenergia ry:n CCUS-asiantuntija Erika LaajalahtiSuomen Biokierto ja Biokaasu ry:n toiminnanjohtaja Anna Virolainen-Hynnä sekä Vetyklusterin regulaatiotyöryhmän puheenjohtaja ja UPM:n yhteiskuntasuhdejohtaja Marko Janhunen 

Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan. Iltapäivätilaisuus järjestetään Helsingin keskustakirjasto Oodissa tiistaina 6.2.2024 klo 13–16. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Vetyklusteri, Bioenergia ry sekä Suomen Biokierto ja Biokaasu ry. Tilaisuus on maksuton. 

Huom! Tilaisuus on täynnä, mutta voit ilmoittautua jonotuslistalle. Saat tiedon sähköpostitse, mikäli paikka tilaisuudessa avautuu.

ILMOITTAUDU JONOTUSLISTALLE!

Tapahtuma-aika

6.2.2024

klo 13-16

Tapahtumapaikka

Helsinki, Oodi

Scroll to Top