sbbv

Suomen Biokierto ja Biokaasu ry

Suomen Biokierto ja Biokaasu ry

Suomen Biokierto ja Biokaasu ry, SBB, on ravinteiden kierrätyksestä ja biokaasun edistämisestä kiinnostuneiden yritysten ja yhteisöjen vuonna 2019 perustama valtakunnallinen yhdistys. Alan yritysten valmistamia tuotteita ovat biokaasu liikennekäyttöön ja energiantuotantoon, orgaaniset lannoitevalmisteet, kasvualustat sekä kierrätyskemikaalit.

Biokaasua muodostuu erilaisten mikro-organismien hajottaessa orgaanista ainesta hapettomissa olosuhteissa. Hajotuksen tuloksena syntyy runsaasti metaania sisältävää biokaasua sekä lannoitekäyttöön soveltuvaa ravinteita ja orgaanista ainesta sisältävää mädätysjäännöstä.

Ravinteiden kierrätyksellä tarkoitetaan tuotannon ja kulutuksen yhteydessä syntyvien ravinnerikkaiden materiaalien sisältämien ravinteiden hyödyntämistä uudelleen kestävästi ja turvallisesti kierrätysravinteina.

Julkaistu 20.03.2020

Suomen Biokierto ja Biokaasu ry

Demecalle avainlippu, hieno juttu! Biokaasu on kotimaista, jos mikä!Demecan ratkaisut ja biokaasulaitokset kantavat nyt ylpeänä Avainlippu-tunnusta. Kaikki tuotteemme on tehty Suomessa, aivan kuten omien asiakkaidemme tuottama maito ja liha. Tuotteidemme kotimaisuusaste on 80% ja ne on suunniteltu yhdessä teidän, suomalaisten viljelijöiden kanssa.

Suomalaisen tuotteen hankinta ja kotimaisen työvoiman käyttö on arvovalinta, joka edesauttaa kaikkien meidän hyvinvointia nyt ja tulevaisuudessa.

#maatilatkuntoon #suomalaistalaatuatilalle
... See MoreSee Less

Suomen biokaasulaitokset

Suomessa biokaasua tuotetaan nykyään kaupunkien ja teollisuuden jätevedenpuhdistamojen biokaasulaitoksilla, eri kokoisilla yhteiskäsittelylaitoksilla sekä maatilojen biokaasulaitoksilla. Lisäksi biokaasua kerätään kaatopaikoilta biokaasupumppaamoilla.

Kartalta löydät kaikki suomalaiset biokaasulaitokset.

Scroll to Top