sbbv

Suomen Biokierto ja Biokaasu ry

Suomen Biokierto ja Biokaasu ry

Suomen Biokierto ja Biokaasu ry, SBB, on ravinteiden kierrätyksestä ja biokaasun edistämisestä kiinnostuneiden yritysten ja yhteisöjen vuonna 2019 perustama valtakunnallinen yhdistys. Alan yritysten valmistamia tuotteita ovat biokaasu liikennekäyttöön ja energiantuotantoon, orgaaniset lannoitevalmisteet, kasvualustat sekä kierrätyskemikaalit.

Biokaasua muodostuu erilaisten mikro-organismien hajottaessa orgaanista ainesta hapettomissa olosuhteissa. Hajotuksen tuloksena syntyy runsaasti metaania sisältävää biokaasua sekä lannoitekäyttöön soveltuvaa ravinteita ja orgaanista ainesta sisältävää mädätysjäännöstä.

Ravinteiden kierrätyksellä tarkoitetaan tuotannon ja kulutuksen yhteydessä syntyvien ravinnerikkaiden materiaalien sisältämien ravinteiden hyödyntämistä uudelleen kestävästi ja turvallisesti kierrätysravinteina.

banderolli

Julkaistu 09.10.2019

Suomen Biokierto ja Biokaasu ry

Terveiset TEM:n vetämästä Biokaasutyöryhmän 1. kokouksesta! Hyvä porukka koossa, mukana ministeriöiden ja valtion tutkimuslaitosten ohella työryhmässä Suomen Biokierto ja Biokaasu ry, Gasum, Envitecpolis Oy, MTK, Bioenergia ry, #SEO ja #Kaasuyhdistys.

Kuva: TEM
... See MoreSee Less

Julkaistu 08.10.2019

Suomen Biokierto ja Biokaasu ry

Rantasalmella 3.10. käytiin erittäin hyvää keskustelua Uusiutuvan energian teemapäivä -seminaarissa. SBB:n esityksessä käytiin läpi biokaasun käyttö 2000 luvulta tähän päivään. Keskusteluissa biokaasu nähtiin lähitulevaisuudessa potentiaalisena polttoaineena ajoneuvokäytössä ja maatilojen energiantuotannossa. SBB:n puheenvuoron piti Biokaasuvaliokunnan jäsen Toni Taavitsainen, Envitecpolis oy.

ProAgria, Envitecpolis Oy, Rantasalmi

www.proagria.fi/tapahtumat/uusiutuvan-energian-teemapaiva-11924
... See MoreSee Less

Suomen biokaasulaitokset

Suomessa biokaasua tuotetaan nykyään kaupunkien ja teollisuuden jätevedenpuhdistamojen biokaasulaitoksilla, eri kokoisilla yhteiskäsittelylaitoksilla sekä maatilojen biokaasulaitoksilla. Lisäksi biokaasua kerätään kaatopaikoilta biokaasupumppaamoilla.

Kartalta löydät kaikki suomalaiset biokaasulaitokset.

Scroll to Top